FTP Warez piratkopiering

Annonse


Storoffensiv mot pirater

FTP Warez piratkopieringSaken har forgreininger til en lang rekke land. Landene som så langt er nevnt er Norge, Sverige, Danmark, Australia, Israel, Tyskland, Sør-Korea, Frankrike, Russland, Polen, Canada og Ungarn.

Fire arrestert

Nederlandsk politi har pågrepet tre personer, mens amerikansk politi har tatt en person. Amerikaneren som er arrestert heter Chirayu Patel og er 24 år gammel. Han er mistenkt for å være en av bakmennene i en piratgruppe som kaller seg Boozers. Gruppa spesialiserer seg i å legge ut piratkopierte filmer i full DVD-kvalitet på nettet.

Provokasjon

FBI brukte store harddisker som lokkemat for å avsløre nettverket. Ved å stille lagringsplass til rådighet tiltrakk politiet seg både brukere og tilbydere av piratvare. I motsetning til i Norge har politiet i USA lov til å bruke provokasjon som metode. Det er tvilsomt om beviser framkommet på denne måten vil kunne brukes i en norsk rettssal.

Filmer og spill

Patel skal i tillegg til filmer som «Star Wars Episode III: Sithenes hevn» også ha lagt ut en rekke nye, attraktive dataspill for nedlasting.

Annonse


I tillegg til Boozers-nettverket ble også gruppene Centropy og TDA raidet i ettermiddag norsk tid.

Brukte Infiltratør

FBI skal ha brukt en infiltratør med kallenavnet Griffen for å avsløre gruppene.

Denne uka har amerikansk Høyesterett avgjort at fildelingsnettverk som Grokster har en juridisk ansvar for hva den typen materiale som distribueres via dem. Avgjørelsen gir FBI bedre kort på hånda i straffesaker mot folk som er involvert i fildeling og piratkopiering.

Kilder:
CNN
Mercury News (krever registrering)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse