FBI logo

Annonse


Nordmann anmeldt for eBay-svindel

FBI logoNettsiden til NordicRadio, som driver radio på nettet, ble tirsdag morgen stengt etter at eBay kontaktet selskapets webhotelleverandør. Grunnen er at eBay oppdaget et forsøk på kredittkortsvindel via phishing, noe som har ført til at selskapet har anmeldt nordmannen som skal stå bak til FBI.

Kan være hacker

Ifølge daglig leder Trond Didrichsen hos lettnett.no, som har levert webhotell til NordicRadio, skal saken dreie seg om et svindelforsøk fra en av NordicRadios ansatte. Verken lettnett.no eller NordicRadio er direkte involvert i anmeldelsen

– Etter det jeg forstår skal en ansatt hos en av våre kunder være mistenkt for å ha kopiert en av nettsidene til eBay, og kodet om siden slik at kredittkortnumre og personlige opplysninger havnet hos ham selv, sier Didrichsen.

Phishing-siden skal ha blitt lastet opp på nett via NordicRadio-servern, og det er hittil få bevis som utelukker at profesjonelle hackere kan ha fått tak i kontoinformasjon og utført dette for å skjule sine egne spor.

Annonse


Sagt opp stillingen

Mannen som er anmeldt til FBI har i samråd med ledelsen i NordicRadio fratrådt sin stilling i selskapet.

– Jeg har snakket med ham, og han stiller seg uforstående til det hele, sier daglig leder Daniel Anundsen i NordicRadio, som også hevder de ikke har noen grunn til å tro at den ansatte har gjort noe ulovlig.

Norske Nye Kripos er også blitt involvert i denne saken.

Kilde: Aftenposten.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse