Nettsted stengt

Annonse


Muslimfri sone på nett

Nettsted stengtDemokratene Hurum har skrevet følgende beskjed som møter alle som går inn på lokalpartiets nettsted: «Dette er en lokal nettside for Demokratene i Hurum og ellers i Norge. Muslimfri sone!».

– Dette er avskyelig, sier valgforsker Frank Aarebrot til Drammens Tidende.

– Absurd

Aarebrot mener at partiets velkomstbeskjed på nettet viser Demokratenes ekstreme holdning. Han reagerer kraftig på at et politisk parti går ut på denne måten, og kaller det for rasisme. Men han er ikke overrasket over at det nettopp er Demokratene som står bak.

– Dette er absurd. Ingen tvil om at dette er rasisme uten like. Partiet er noe midt mellom Fremskrittspartiet og kristenfundamentalistene, sier Aarebrot.

Annonse


Daglige besøk fra Pakistan

Demokratene forsvarer utformingen av nettstedet, og mener partiet er forfulgt av muslimer. Blant annet skal lokalpartiet ha registrert daglige besøk på nettstedet sitt fra en server i Pakistan.

John Arntsen i Demokratene Hurum opplyser at partikolleger også har mottatt mystiske telefonoppringninger.

– Ekte demokrater

Partiets leder Vidar Kleppe synes det er helt greit med muslimfri sone på nettet.– Vi er et demokratisk parti. Mener de i Hurum at de vil ha en muslimfri sone, støtter jeg det. Vi er ekte demokrater, sier Kleppe, og legger til at partiet knytter muslimer til tvangsekteskap, vold og drap.

Demokratene Hurum har også opprettet passordbegrenset adgang til enkelte deler av nettstedet sitt. Formålet skal være at muslimer ikke skal få tilgang på informasjon som legges ut der.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse