KDDI mobil 1

Annonse


Slik blir framtidsmobilen

KDDI mobil 1Fremtidsforskere har tatt en titt inn i vår mobilframtid og kommet fram til at vi om fem år kommer til å sitte med mobiler som er like tynne som kredittkort, men allikevel med 100 gigabyte harddisk, talegjenkjenning og bedre mobilkameraer.

Flere PDA-mobiler

Forsker Peter Siljerud har også kommet frem til at e-post kommer til å sette nye krav til tastaturet på mobilen. Derfor tror han at vi kommer til å se flere mobiler med trykkfølsom skjerm og fullstendig tastatur. Talegjenkjenning skal også bli langt bedre enn i dag.

Kameraet på mobilen skal komme opp i hele syv megapiksler oppløsning, men kanskje enda viktigere blir det at produsentene tar tak i optikken i kameraene.

Siden kravene til store skjermer og akseptable tastatur fører til at små mobiler blir vanskeligere å lage kommer nok mobilen i stedet til å bli tynnere, som Motorolas Razr V3.

Annonse


Raskere mobiler

Forskerne regner også med at vi kan koble oss opp mot nettet med hastigheter på omtrent 1,2 Mbps rundt 2010. Allerede i år snakker imidlertid mobilselskapene om HSDPA som er en videreføring av 3G-teknologien som gir langt høyere overføringshastigheter enn i dag.

Det forventes også at flere mobiler vil få innebygd støtte for trådløst nett, slik at vi kan få enda bedre hastigheter når man er i kjente WLAN-soner.

Hva med batteriet?

Batterikapasiteten er den største flaskehalsen for utviklingen i mobilmarkedet. For batteriutviklingen holder ikke på langt nær samme hastighet som resten av markedet.

Når all den nye teknologien skal inn og batteriene bare forbedres med 10 – 15 prosent hvert år sier det seg selv at det vil bli problemer.

Kilde: Mobil

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse