Annonse


TEST: God of War

God of War er nemlig et lite mirakel.

Så snart du trer inn i rollen som den tragiske drapsmaskinen Kratos, en spartansk krigsherre som har solgt sjela si og må utføre grusomme oppdrag på vegne av gudene, er det så og si umulig å legge fra seg håndkontrolleren.

Følelsen av å være del i et storslått episke eventyr er enorm, og atmosføren som skapes ved den spillpragmatiske adapsjonen av gresk mytologi fungerer som bare det.

Hallelujah!

Det er ikke det at God of War er spesielt originalt eller nyskapende.

Annonse


Joda, riktignok har man gjort et par geniale trekk blant annet når det gjelder kontrollmekanismene, men i det store og hele befinner vi oss soldi plantet i nøyaktig samme sjanger som for eksempel Devil May Cry og Onimusha.

Så hvorfor all denne entusiasmen? Fordi God of War ganske enkelt kan beskrives som spillet som har gjort alt helt riktig. Det perfekte actionspill, om du vil.

Balansen mellom ren slåssing, oppgaveløsning og eventyrfortelling sitter som et skudd. Det er vanskelig å ikke gang på gang bli positivt overrasket over de mange fantastiske velregissert sekvenser, varierte omgivelsen og elegante løsningene i God of War.

Til tross for å kjøre på over fem år gammel maskinvare, overgår grafikken i dette spillet det meste. Rent visuelt er God of War fullstendig på høyde med de aller feteste Xbox-spillene, og det er rett og slett vanskelig å svelge at det faktisk er Playstation 2 vi sitter og spiller på.

God of War

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Blodbad

Det eneste virkelig ankepunktet her er den ekstreme brutaliteten som gjennomsyrer hele greia. God of War er rett og slett det blodigste spillet i manns (i det minste undertegnedes) minne, og har scener som vil få selv den mest hardkokte voldsspiller til å heve øyebrynet.

Likevel er spillet så elegant og dyktig gjennomført på alle mulige måter at volden likevel ikke tar hovedrollen, og fungerer i stedet som et litt pikant krydder i det som er et av tidenes best sammensatte actioneventyr – uansett plattform.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse