Annonse


Playstation-tommel påvist

Safura intervjuet 120 av sine tidligere klassekamerater om plager i forbindelse med dataspill. Flere hadde symptomer på et fenomen jenta døpte «Playstation-tommel» – med blemmer, nummenhet og kribling i tommelen.

Vanlig hos barn

I følge avhandlingen som jenta skrev i ettertid minner symtpomene sterkt om en annen, kjent sykdom: Repetetive Strain Injury (belastningsskader ved gjentakende bevegelse) – på fagspråket forkortet til RSI.

– Selv om RSI ikke er nytt, rammet den før bare voksne personer. I dag skaper datamaskiner og dataspill nye problemer. Slik som Playstation-tommel, som begynner å bli vanlig hos barn skriver hun.

Vekker oppsikt

Jentas resultater har vakt oppsikt i seriøse, medisinske kretser i Sør-Afrika. Avhandlingen hennes har allerede blitt publisert i det tunge, medisinske tidsskriftet South African Medical Journal. Redaktøren, professor JP van Niekerk, sier at artikkelen ble tatt inn på grunn av det bunnsolide faglige innholdet. men legger til at det også var stor moro

Annonse


Og ikke nok med det. Safuras funn vil bli oppført i Inex Medicus, det internasjonale registeret for medisinsk litteratur.

Kilder:
Cape Times (krever innlogging)
Dagbladet.no
The Inquirer
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse