Annonse


Kort-hackeren slår til igjen

Den japanske regjeringen advarer nå mot kortsvindel etter at det har blitt oppdaget til sammen 20 ureglementerte transaksjoner som kan ha sammenheng med hackingen av det amerikanske selskapet CardSystems, der spionvare ble installert på en server.

Også Hong Kong

Til sammen 26 japanske selskaper er knyttet til Mastercard-systemet, som er verst rammet av den amerikanske skandalen.

Også i Hong Kong frykter man nå at hackeren skal slå til. I en kinesiske frihandelssonen er det imidlertid så langt ikke oppdaget svindelforsøk som kan skyldes hackerinnbruddet.

30 000 nordmenn rammet

Tyveriet av kontoopplysninger blir nå tatt svært alvorlig av banker og kortselskaper. De siste dagene har også nordmenn blitt advart av bankene sine. Enkelte har fått beskjed om å ta ut de pengene de trenger og stenge kontoen umiddelbart på svært kort varsel.

Annonse


Totalt regner bankene nå med at 30 000 nordmenn er rammet av konto-tyveriet.

Frykter større omfang

Hittil har det blitt rapportert om flere gjennomførte svindelaksjoner og svindelforsøk etter det som betegnes som tidenes største ID-tyveri. Hele finansbransjen er nå på vakt overfor faresignaler.

Nordmenn som har vært ute og reist eller handlet på amerikanske nettsteder har mest å frykte. Advarslene gjelder flest VISA- og MasterCard-kunder, men også American Express og Discovery. Bankene understreker at eventuelle tap vil bli dekket av dem, og at kunden ikke blir skadelidende.

Kilder:
BBC
Dagbladet.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse