Foto: Opera Software

Annonse


Tviler på Firefox-tall

Foto: Opera Softwarevon Tetzchener tviler sterkt på at Firefox har den sterke posisjonen i markedet som folkene bak nettleseren til stadighet skryter av.

Google hjelper til

Han henviser til den såkalte «prefetching»-funksjonen, som i bakgrunnen laster ned sider som en tipper brukeren vil gå til i framtiden. Funksjonen støttes blant annet av Google, noe som betyr at brukeren laster ned søkeresultatene før søket faktisk finner sted – basert på hva brukeren tidligere har lett etter.

– Trist

– Det er trist at statistikken underrapporterer Opera og overrapporterer Firefox. Opera har en bedre funksjon som gjør at den ikke kaller opp nettsteder like ofte som andre nettlesere, sier Operas direktør Jon S. von Tetzchner til ZDnet.co.uk.

Firefox har i dag 8,7 prosent markedsandel på verdensbasis, mens Opera bare har 1 prosent av markedet. Men selv denne lave prosentandelen betyr mellom 10 og 15 millioner brukere av den norske nettleseren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse