Battlefield 2

Annonse


Hjernen tror voldsspill er virkelighet

Battlefield 2Dette viser en ny tysk undersøkelse foretatt av universitetet i Aachen. Forskerne ved universitetet studerte hjernemønsteret til 13 menn i alderen 18 til 26 år mens de spilte i to timer hver dag.

Kutter følelser

Forsøkspersonene fikk i oppgave å spille et spill der oppgaven var å komme seg gjennom en labyrintaktig bunker mens de drepte angripere og reddet gisler.

Prosjektlederen Klaus Mathiak fant ut at den delen av hjernen som styrer følelser og empati ble satt ut av spill under voldsseansen. Mens den såkalte kognitive delen av hjernen, som styrer logiske valg og reaksjonsevne, var lys våken. Samme resultat har tidligere blitt funnet under forskning på soldater under en realistiske øvelser.

– Hjernetrim for vold

Mathaik konkluderer med at voldsspill fungerer som hjernetrim for å møte voldelige situasjoner. Men han understreker samtidig at det ikke er grunnlag for å si at personer som spiller voldsspill er voldelige i det virkelige liv.

Annonse


Tidligere undersøkelser har vist at voldelige personer oftere spiller voldelige spill enn andre. Men det er høyst usikkert om det er spillingen som har gjort dem voldelige.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse