Annonse


TEST: Battlefield 2

BF2 følger opp der BF: Vietnam slapp så elegant.

Igjen dreier det seg om massiv, hektisk, eksplosiv nettkrig mellom to lag som slåss iherdig om de samme flaggmarkerte områdene. Genialt enkelt.

BF2 hever kompleksiteten et par hakk, men er heldigvis fortsatt genialt.

Evolusjon

Spillet ser fabelaktig ut, og tilbyr bunnsolid tradisjonell førstepersons skyteaction.

Annonse


Integrasjonen med kjøretøyene er mer eller mindre sømløst utført, og nå kan du til og med variere funksjonaliteten i kjøretøyene utifra hva slags soldattype du spiller. Sanitetstropperskaper skaper for eksempel rullende sykestuer, mens supportmannskap kan dele ut ammo til alle styrker i nærheten.

Men den desidert største og sjangerdefinerende nyvinningen i BF2 er det flunkende nye strategiske kommandosystemet.


Se videoklipp fra Battlefield 2

Led laget ditt til seier

Hvem som helst kan bli Commander. Det eneste man trenger å gjøre er å foreslå seg selv til posten hvis den er ledig, og etter en kjapp avstemmingsrunde er man med ett øverstkommanderende for hele laget.

Som Commander vil man tilbringe mye tid på det strategiske kartet, der man kan beordre de forskjellige troppene rundt omkring (hver tropp har sin leder som du kan kommunisere med via et fiffig grensesnitt) og ha så og si full oversikt over slagmarken.

På strategikartet kan man posisjonere fienden på kartet ved hjelp av satelittbilder og radarfly, slippe forsyninger der det trengs, og viktigst av alt; fyre løs med artilleriet, som garantert vil sette en støkk i fiender som ikke har vett til å komme seg innendørs.

Battlefield 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Alle disse muligheten bidrar enormt til de strategiske elementene i spillet, og kan virkelig gi en helt ny dimensjon til hele Battlefield-opplevelsen.

Det største problemet her er kanskje at det hele er på grensen til å bli en smule innviklet, og spillere som egentlig bare er interessert i å springe rundt i rambo-modus ignorerer dessverre gjerne hele dette aspektet av spillet.

Men BF2 er desidert på sitt aller beste når man spiller på et motivert lag med dedikerte og lydige tropper, og en dyktig Commander som vet hva han gjør.

Den store medaljesankingen

Et annet aspekt ved BF2 jeg synes fortjener nærmere omtale er at spillet tar vare på detaljert informasjon om alt soldaten din foretar seg.

Ikke bare kan du få inngående statistikk om alt fra treffstatistikk til våpenpreferanser, men BF2 innfører også et erfaringssystem som minner litt om det vi finner i rollespill. Etter hvert som du sanker medaljer og får kamper og poeng, vil du både stige i rang og etter hvert også kunne låse opp nye våpen.

Selv om utviklingen av denne soldatkarrieren ikke har enorm direkte innvirkning på slagmarken, så gir det en ekstra følelse av kontinuitet i spillet, og et ekstra insentiv til å bare ta én runde til…

Battlefield 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Fulltreffer

Ellers er BF2 en fryd å spille. Brettene er godt designet, og skaleres nå etter hvor mange spillere som er med (16/32/64).

Battlefield 2 er alt i alt ekstremt vellykket, mer avhengighetsdannende enn noensinne, og enhver sommerferies verste fiende.

Krig burde ikke være så gøy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse