Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Macrovision til kopisperre-krig

Sima lager maskinvare for bedre overføring av analog video, mens Interburn selger DVD-kopiprogrammer. Macrovision vil begge til livs.

Dommer

Macrovision er en av de største leverandørene av kopibeskyttelsessystemer for DVD-plater. Blant selskapets produkter er blant annet et system ved navn ACP (Analog Content Protection), som forringer det analoge utgående videosignalet slik at det blir vanskeligere å kopiere.

Men Sima stikker etter alt å dømme kjepper i hjulene for ACP. Det mener i det minste Macrovision, som nå går til sak mot selskapet.

– De bryter sperrene våre

Sima selger nemlig en såkalt «Video Enhancer», som forbedrer den analoge bildekvaliteten og gjør det lettere å skape gode kopier.

Macrovision anklager Sima for å selge et produkt som gjør det mulig for forbrukere å ta kopier av opphavsrettsbeskyttete DVDer, og som i tillegg er en krenkelse av Macrovisions patentrettigheter og et brudd mot den notoriske amerikanske Digital Millenium Copyright Act (DMCA)

Til sak mot DVD X Copy

Et tilsvarende søksmål rettes samtidig også mot Interburn, som blant annet selger programvaren DVD X Copy, som rett og slett gjør det mulig å ta kopier av DVD-plater.

Sima- og Interburn-produktene har veldig få kommersielle bruksområder utover å omgå våre kopibeskyttelsesteknologier, sier adm. direktør Bill Krepick i en pressemelding fra Macrovision.

Kilde:
Business Wire / Macrovision
Slyck News

Stikkord: lydogbilde