Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DinSide.no/Per Ervland

Fire monster-laptoper

Toshiba Qosmio G20, MPX Notebook D900T, Whitebox CL 4.6 og HP Pavillion zd8000 er alle topp spesifisertre dekstop-erstattere. Men hvilken er best?

DinSide.no/Per Ervland
DinSide.no har testet fire av de råeste bærbare maskinene på det norske markedet. Alle har 17 tommer eller større skjerm, og vekten nærmer seg seks kilo for en av modellenes vedkommende.

Prisene begynner på 18 000 kroner (HP), og slutter på 26 500 kroner (Toshiba).

Testvinneren

Prosessorene ligger ikke stort tilbake for topp stasjonære systemer – alle er over 3 GHz. Harddiskstørrelsen på fra 40 til 100 GB, med oppgraderingsmulighet til to 100 GB-disker på én av maskinene. Internminnet er selvsagt skalerbart, med voksne 2 GB installert på det meste.

Testvinneren er med god margin Whitebox CL 4.6. Den har verken best grafikk eller kraftigst prosessor, men vinner på stabilitet og mye utstyr. Maskinen setter rekord i ytelse, men prisen er en vekt på over fem kilo, høyt strømforbruk og vifter som nærmest går konstant.

Vinner på design

Toshiba Qosmio G20 vinner på god finish og lav vekt. Den er skreddersydd for hjemmeunderholdning, noe som blant annet ses på et elegant volumhjul, innebygd TV-kort og uvanlig gode høyttalere.

MPX Notebook D900T utmerker seg med testens raskeste grafikkort – GeForce Go 6800. Men harddisken på 40 GB er direkte gjerrig, tatt i betraktning av at prisen ligger på 23 500 kroner. Maskinen har det med å kræsje, men den har til gjengjeld både TV-kort, DVI-utgang og kortleser for CompactFlash.

Nest best ytelse

Sistemann ut er HP Pavillion zd8100. Den mangler TV-kort, og har ikke det beste grafikkortet. Til gjengjeld er ytelsen nest best i testen, og vekten beskjeden i forhold til de tyngste. 100 GB harddisk, 4 USB-kontakter og en FireWire-kontakt, samt numerisk tastatur trekker opp.

Les hele testen på DinSide.no

Stikkord: laptop