Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FOTO: Per Ervland

Vi prøver Sony Ericsson S600i

Sony Ericsson lanserte på mandag spillmobilen S600i. I dag fikk vi sjansen til å leke litt med den.

Sony Ericsson S600i
På mandag lanserte Sony Ericsson en rekke nye mobiltelefoner, deriblant spillmobilen S600. I dag tidlig fikk vi sjansen til å teste den nye mobilen en liten stund, og dette kan bli en ny hit fra det svenskjapanske selskapet.

Frekt design

Først og fremst må vi kommentere det frekke designet på denne mobilen. Sony Ericsson ligger utvilsomt helt i toppen når det gjelder design, og de har til og med klart å gjøre en ekstern antenne (bøylen på toppen) til en kul greie.

I utslått tilstand kommer tastaturet til syne og denne mobilen er utstyrt med noen av de beste tastene vi har testet. Meget oversiktlig og behagelig å trykke på. S600i er også langt mindre enn den forrige Sony Ericsson-mobilen med roterbar skjerm, S700i.

Uten linsedeksel

Kameraet på 1,3 megapiksler så ut til å ta greie bilder, men det er vanskelig å felle noen dom over dette siden vi ikke fikk overført bildene til en PC for å ta kvaliteten nærmere i øyesyn.

Av en eller annen grunn er ikke kameraet utstyrt med linsedeksel, som er litt overraskende, siden Sony Ericsson tross alt har vært veldig flinke til å introdusere på sine mobiltelefoner.

Vi var også litt overrasket over at vi ikke fikk umiddelbar tilgang til kamera ved å trykke på avløserknappen på siden av telefonen. Det viste seg imidlertid at selskapet har lagt inn en delay, så man må holde knappen inne for å gå til kamerafunksjonen. Egentlig ganske nyttig slik at man ikke tar en tre fire hundre bilder mens den ligger i lomma.

Sony Ericsson S600i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kule spill

Vi testet selvsagt spillfunksjonen på denne mobilen, som tross alt er en av hovedfunksjonene på S600i. Den modellen vi testet var utstyrt med to av de tre spillene som skal komme forhåndsinstallert på den ferdige modellen, nemlig Worms Forts og Extreme Air Snowboarding. Multiplayer-spillet Gauntlet var imidlertid ikke lagt inn.

3D-grafikken på de to spillene var overraskende bra til å være på en mobiltelefon, selv om det riktignok ikke var på noe PSP-nivå. Spillopplevelsen var også veldig bra, spesielt på snowboardspillet som vi testet noe mer enn Worms.

Sinnsyk lyd

Det som overrasket mest med denne mobilen var imidlertid lyden. Vi prøvde å spille av MP3 på S600i via den innebygde høytaleren og volumet var så høyt at omtrent alle i lokalet der vi testet dette snudde seg.

Derfor er det jo ganske synd at denne modellen ikke er utstyrt med minnekort. For med bare 64 megabyte innebygd minne er det for snaut til å kunne være noe alternativ til MP3-spilleren.

Vi venter med å avsi en endelig dom over denne mobilen til vi har fått testet en ferdig versjon, som skal komme i tredje kvartal i år. Vi har imidlertid tro på at Sony Ericsson kan bli en hit i ungdomssegmentet med sitt kule design og underholdningsfokus.

Stikkord: Mobil, spilltester