Annonse


TEST: Batman Begins

Det mest sjarmerende trekket ved Batman er kanskje at han er en av få superhelter som fullstendig mangler superkrefter. Han kommer ikke fra en annen planet, han ramlet ikke i styrkedrikkgryta som liten og han har ikke blitt bitt av en radioaktiv flaggermus.

Bak masken skjuler det seg i stedet simpelthen en veltrent, snartenkt og schizofren mangemillionær. Bruce Wayne driver et storslått forretningsimperium på dagtid, og bekjemper kriminalitet når mørket lir på. Og han bruker umtidum millioner kroner på å holde seg forsynt med et fabelaktig arsenal av fiffige gadgets og tøffe superkjøretøy.

Vart du skremt?

Mangelen på superkrefter blir ekstra tydelig i spillet Batman: Begins, som i stor grad handler om å uskadeliggjøre store overtall av gangstere mot alle odds. Batman er alene mot røkla, og har frykt som viktigste våpen.

I tillegg til nevene, da. For du ender fortsatt opp med å grisebankene skurkene til slutt, du må bare sørge for å gi dem en skikkelig støkk før du går løs på dem. For eksempel ved å velte et stilas eller slippe noen trekasser i hodet på dem, eller bruke andre opplagte feller i omgivelsene for å spre uro og nervøsitet.

Annonse


Latterlig dumme skurker

Skremte fiender blir svakere og enklere og slåss mot, men først og fremst er hele fryktsystemet bygget rundt et besynderlig særtrekk hos Gothams kriminelle; nemlig den instinktive men fullstendig usannsynlig impulsen til å kaste fra seg alle skytevåpen så snart de aner fare på ferde.

Mye av spillgleden står eller faller altså på hvorvidt du aksepterer grunnpremisset om at en gjeng med harbarkete tøffinger frivillig slipper skyterne sine når de blir litt redde. Hvis man først klarer å la være å irritere seg over hvor teit det hele er, så kan Batman Begins være et underholdende og tøft actionspill.

Batman Begins (Xbox)

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Det hele er veldig lineært lagt opp, men god grafikk og spenstig presentasjon hjelper på godfølelsen. Heldigvis blir det hele også variert med et par lange og ganske kule Burnout 3-aktige kjøresekvenser der du kan frese rundt i den spenstige nye Batmobilen, som er en slags oppfinnsom blanding av en tanks og en Lambourghini.

Hollywood-effekten

Batman Begins er naturligvis nært knyttet opp mot den snart kinoaktuelle filmen ved samme navn. Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Katie Holmes og de andre skuespillerne fra Hollywood-produksjonen har også vært med og gitt både utseende og stemmer til figurene i spillet.

Det er også hyggelig at spillet inneholder en del ekstramateriale (som låses opp etter hvert som du spiller) av typen du gjerne finner på DVD-filmutgivelser, inkludert trailere, filmklipp og intervjuer med skuespillere, utvikllere og produsenter.

Alt i alt er Batman: Begins et ikke helt altfor håpløst filmlisens-produkt, og faktisk et av de aller beste superheltspillene noensinne produsert. Men gitt den tradisjonelt labre kvaliteten på disse, holder det likevel ikke til mer enn en firer.