Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fildelingssystem fra Microsoft

Microsoft er i ferd med å utvikle et fildelingssystem som som de hevder gir opptil 300 prosent raskere nedlasting enn BitTorrent.

Microsoft Research
Det nye systemet har fått kodenavnet Avalanche, og blir utviklet ved Microsofts forkningslaboratorium i Cambridge, Massachusetts.

300 prosent raskere

I følge forskerne løser Avalanche langt på vei problemet med forsinkelser som plager dagens fildelingsnettverk. For eksempel kan du risikere å vente på en eller flere deler av en fil før du har fått lagt hele puslespillet som utgjør en film, et spill eller en musikklåt.

I følge Microsoft vil Avalanche svimlende 200 til 300 prosent radskere nedlasting enn med BiTorrent. Dette gjelder ukodet materiale. Bruker man den spesielle kodealgoritmen som følger med Avalanche, vil det «bare» gå mellom 20 og 30 prosent raskere.

– Bare til lovlig bruk!

Microsoft er naturlig nok nøye med å understreke at det nye systemet bare er ment for distribusjon av lovlig materiale. Men akkurat det samme sier BitTorrent og alle de andre…

Microsoft ser for seg at systemet vil bli brukt til kommersiell distribusjon av blanta annet TV-programmer og tung programvare.

Kilder:
research.microsoft.com
The Register

Stikkord: fildeling