Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom med halv 3G-lansering

Over et halvt år etter Telenor åpner NetCom sitt 3G-nett for mobiltelefoner. Men langt fra alle får glede av det.

Nokia 6680 (liten)?
1. desember i fjor lanserte Telenor sitt 3G-nett. 1. mars kom NetCom diltende etter. Da åpnet de sitt 3G-nett, men bare for PC-kortene NetCom Connect 3G. Da lovte selskapet at de ville åpne for mobiler 1. juni. To uker på overtid skjer dette endelig.

Full åpning i september

Allikevel er det bare snakk om en såkalt soft launch, som betyr at de bare vil slippe et par tusen telefoner løs i det nye nettet. NetCom vil nemlig se hvordan det nye nettet reagerer på mye trafikk. Kanskje en fordel etter siste ukes enorme problemer hos NetCom?

– Vi kommer ikke med en fullverdig lansering før i september, sier markedsansvarlig for 3G i NetCom, Rune Pedersen.

Nokia for NetCom-kunder

NetCom har valgt å lansere dette nettet med mobiltelefonen Nokia 6680, som fikk terningkast seks av ITavisen.no da vi testet den tidligere i år. Flere hadde imidlertid trodd at NetCom ville velge Sony Ericssons Z800i som lanseringstelefon, men fremdeles er det Nokia som gjelder på det norske 3G-markedet.

Selskapet lanserer samtidig en ny tjeneste som gjør at det ikke skal koste skjorta. Datamania gjør at man kan se mobil-TV eller surfe på mobilen for maks 25 kroner per dag. Dette tilsvarer over 9 000 kroner i året og i overkant av 700 kroner i måneden dersom man utnytter det maksimalt.

NetCom skal imidlertid ha skryt for at de nå har et rimelig godt utbygget 3G-nettverk. Hele 244 tettsteder og byer skal være dekket av det nye nettet. Dette skal tilsvare hele 75,5 prosent av Norges befolkning.

Kilde: dn.no

Stikkord: Mobil