Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iPod Photo-rival utsatt

Under CES i januar presenterte Creative sin Zen Micro Photo en rival til iPod Photo. Nå er lanseringen utsatt og prisen trukket tilbake.

Zen Micro Photo
Creative fikk under CES-messen i Las Vegas i januar i år prisen «Best of CES» for produktet Zen Micro Photo, selv om den ikke var i nærheten av å være lansert. De lovte imidlertid å slippe den før sommeren, noe som nå allikevel ikke skjer.

God skjerm

Produktet ses på av mange som en rival til Apples iPod Photo, selv om den bare har seks gigabyte lagringskapasitet, mot minst 30 gigabyte i Apples versjon. Den minner nok mer om iPod Mini i størrelse og lagringskapasitet.

Men den kan som navnet tilsier også vise frem bilder på en innebygd 1,5 tommers OLED-skjerm med 262 000 farger. iPod Photo har på sin side en innebygd 2 tommers skjerm som kun kan vise frem 65 000 farger.

Tøft konkurranse

Creative presenterte også prisene på den nye spilleren under CES-messen. Selskapet skulle ta 299 dollar (1 945 kroner) for en versjon med fem gigabyte og 349 dollar (2 270 kroner) for en versjon med seks gigabyte. Disse prisene ser ikke lenger ut til å være gjeldende.

Selskapet vil ikke kommentere grunnen til utsettelsen, men sier de har satt august som nytt mål og at prisen på de nye modellene ikke er fastsatt.

Problemet med prisen kan ha mye å gjøre med at Apple i etterkant av Creatives CES-lansering kom ut med sin 30 gigabyte-versjon av iPod Photo til samme pris som Creatives kommende seks gigabyte-versjon.

Kilde: BetaNews

Stikkord: lydogbilde, mp3