Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Google zipper seg inn

Søkemotorkongen Google prøver stadig hardere å komme seg inn på skrivebordet ditt. Nå følger Google Toolbar og Desktop Search med i WinZip. Real Player og WinDVD.

Google Toolbar
De store søkeaktørene er nå i full krig om en plass på PC-brukernes virtuelle skrivebord. Alle ønsker å øke installasjonsbasen for sine små Toolbar- og søkeapplikasjoner, som tilbyr funksjonalitet som popup-blokkering og oversettelse av nettsider, samtidig som de erstatter den integrerte søkefunksjonen i Windows.

I motsetning til sine store konkurrende søkemotoraktører har savner Google et eget etablert progam som MSN Messenger eller Yahoo! Messenger å publisere sine søkeverktøy gjennom.

Bundler med WinZip

Derfor har Google nå gått inn i samarbeid med flere leverenadører av populær tredjeparts programvare i håp om å få spredt sine applikasjonene best mulig.

Laster man nå ned filkomprimeringsverktøyet WinZip følger både Google Desktop Search og Google Toolbar med i pakken, og installers automatisk såfremt man ikke krysser de bort i installasjonsveiviseren.

Inn via flere kanaler

Google Desktop Search og Google Toolbar er begge nyttepgrogrammer som – i motsetning til selskapets ekstremt populære nettbaserte søketjeneste – installeres og operer uavhengig på hver enkelt brukers maskin.

Google har allerede etablert gått inn i lignende avtaler med RealNetworks i håp om å få verktøyene sine installert hos de som laster ned Real Player 10, såvel som med DVD-programvareprodusenten InterVideo.

Yahoo! har også gått mer aggressivt til verks i det siste, ved å sørge for at deres egen Yahoo! Toolbar følger med når du laster ned Macromedia Flash eller Adobes Acrobat Reader.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: internett, programvare