Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kommer knøtte-PCen

Er det en fisk? Er det en fugl? Er det en PDA? Er det en PC? Nei, det er en Flybook.

Flybook
Taiwan-selskapet Dialogue kan på årets Computex-messe i Taipei vise fram det som muligens (men her tar vi alle forbehold) er verdens minste fullblods PC så langt.

Mindre enn X1

Med sine 1,17 kilo og vitale mål på 235x155x31 med mer er Flybook uansett et funn for de som vil ha med seg minst mulig på tur. Vi snakker om en fullblods PC med Windows XP (Home eller Pro), 1 GHz Transmeta Crusoe prosessor, ATi Radeon Mobility grafikkort, 512 MB RAM, 8,9 tommers skjerm (1024×600) og 40 GB harddisk.

Til sammenligning måler Dells minstegutt Latitude X1 250x286x197. Vekten på Dell er derimot noen ørsmå gram lavere med 1,14 kg.

Smått er godt

Slike knøtte-PCer er i ferd med å ta av for alvor i USA. Folket vil ha det smått. Mens vi nordmenn i følge PC-forhandlerne for tiden foretrekker digre 17-tommersbeist med like god ytelse som en stasjonær modell.

Det er så vidt vi kjenner til ingen i Norge som importerer Flybook. Det nærmeste vi kommer er den svenske nettbutikken Bestcomputer.se , der den nå selges for voksne 20 000 svenske kroner (om lag 17 600 norske). Konkurrenten fra Dell med Intel Pentium 1,1 GHz selges for 12 600 kroner. Det koster tydeligvis å stappe ytelse ned i små bokser….

Stikkord: Maskinvare, pc