Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft sensurerer bloggere

Microsoft samarbeider med den kinesiske regjering for å sensurere bloggerne på selskapets kinesiske webportal.

MSN blogg-sensur
Bloggere som bruker den kinesiske versjonen av MSN Spaces blir sensurert for å bruke ord som «demokrati», «menneskerettigheter» og «Taiwansk uavhengighet». De som skriver inn slike ord for beskjed om at dette er forbudt.

– Jeg har ikke tilgang til listen akkurat nå så jeg kan ikke kommentere i detalj om hva som står på denne listen, hevder den globale salgs- og markedsdirektøren Adam Sohn i MSN.

Enorme antall

MSN Spaces, som er tilknyttet Microsofts kinesiske MSN-portal, tilbyr brukerne gratis blogger. Portalen ble lansert den 26. mai, og allerede er det opprettet over fem millioner blogger.

Kinesiske myndigheter oppmuntrer til bruk av Internett i forretningsdrift og utdanning, men prøver å bannlyse materiale som de mener ikke passer seg.

De går gjennom forum, blogger og diskusjonsgrupper på nettet for å finne slikt materiale og stopper tilgangen for de som bryter reglene. De som driver slike nettsteder for også beskjed om å sensurere innholdet med mindre de vil risikere straff.

Akseptert sensur

Sohn hevder at selv om slik massiv sensurering er mer eller mindre akseptert som en del av nasjonale retningslinjer i Kina, kan selskapet hjelpe innbyggerne med å uttrykke seg.

– Selv med slik filtrering hjelper vi millioner av mennesker med å bygge vennskap, kommunisere, og dele historier og bilder. Det er det viktigste for oss, sier Sohn videre.

Tala Dowlatshahi, som er talskvinne for den internasjonale organisasjonen Reporters Without Borders, hevder at slike avtaler som Microsoft har inngått med kinesiske myndigheter er vanlig når store selskaper skal inn i Kina.

Kilde: Wired News

Stikkord: internett, windows