Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Ingen felles DVD-standard

Det ser ut til at vi kan glemme at det kan bli noen ny standard for neste generasjons DVD-er, i hvert fall i følge Sony-toppen Ken Kutaragi.

Blu-ray
For et par måneder tilbake så det ut til at Sony og Toshiba ville jobbe sammen for å lage en standard for neste generasjons DVD-er. Alle skjønte at det ville være en fordel om forbrukerne kunne slippe å forhold seg til både Blu-ray og HD-DVD.

Nå ser det imidlertid ut til at samtalene mellom de to selskapene er lagt på is og at det, som Sony-toppen Ken Kutaragi sier, er «veldig lite sannsynlig at disse forhandlingene vil føre til noe».

Skylder på ny PlayStation

Kutaragi er toppsjefen i Sony Computer Entertainment som står bak den nye spillkonsollen PlayStation 3, med innebygd Blu-ray-spiller. Han hevder at produktplanleggingen i forhold til PS3 tvange Sony til å ta en avgjørelse.

Analytikere i bransjen har også uttalt at de ser det som bortimot umulig at Sony og Toshiba kommer til enighet. Mye på grunn av at begge ser på sitt format som det klart beste. Sonys Blu-ray har fordelen med større lagringskapasitet, mens Toshibas HD-DVD er billigere å produsere.

Kilde: GameSpot

Stikkord: lydogbilde