Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows-mobil med TV-opptak

Microsoft vil nå legge programmering av TV-opptak md TiVo inn i mobiler og PDA-er med Windows.

QTEK S100
TiVo er et amerikansk selskap som lar deg forhåndsprogrammere hva du vil e på TV. Tjenesten fungerer omtrent som en tradisjonell video eller DVD-opptaker, og lagrer programmene dels eksternt, dels på en harddisk i stua.

Fiasko i Europa

Men tjenesten er i tillegg «intelligent», slik at den i likhet med Amazons «dette vil du også like»-funksjon prøve å skjønne hva du har lyst til å se. Du kan imidlertid selv endre innstillingene manuelt, slik at det blir bedre samsvar.

TiVo har prøvd seg i Europa, men uten hell. I Storbritannia måte tjenesten pakke sammen raskt. Men i USA holder den stand – ikke minst fordi den lar deg ta vekk reklamen. (I stedet har Tivo lagt inn en for plagsomme TV-popups mens du spoler, men det er en annen sak).

– Mer elegant

Den mobile versjonen av Tivo – TiVoToGo er nå utviklet for Windows-mobiler og Pocket PC. Microsoft vil med dette være i foran de andre mobilprodusentene, sier de.

Det er imidlertid fullt mulig å programmere DVD-opptaker med nettforbindelse (blant annet en modell fra danske Kiss) via enhver mobiltelefon. Men Microsofts og TiVos løsning skal være mer elegant og intuitiv enn det vi hittil har sett.

Kilde:
Reuters

Stikkord: handheld, lydogbilde, windows