Mozilla Firefox 0.8

Annonse


Sju år gammel feil i Firefox

Mozilla Firefox 0.8Ifølge sikkerhetsselskapet Secunia har en sju år gammel feil dukket opp i Mozilla-baserte nettlesere, som Firefox. Feilen fører til at man via et annet vindu kan få e ramme på ett nettsted til å laste inn valgfritt innhold. Dette kan føre til at man gir fra seg informasjon på nettet.

Feilen har også påvirket nettlesere som Internet Explorer, Opera og Safari, men disse er på forskjellige måter fikset. Mozilla-baserte nettlesere var immune mot feilen da den først ble rapportert, men er nå sårbare.

Må sjekke sikkerhet

– Denne advarselen viser at slike sårbarheter, selv de man har trodd er fikset, kan komme tilbake i løpet av programvareutviklingens livssyklus, sier teknisk sjef i WhiteHat Security, Jeremiah Grossman.

– Dette viser videre at programvare trenger regelmessige sikkerhetssjekker, spesielt for programvare som ofte oppdateres, fortsetter han.

Annonse


Test hvorvidt nettleseren din er mottagelig for denne feilen på nettsidene til Secunia. Selskapet anbefaler også at man ikke besøker de nettstedene man stoler på samtidig som man i et annet vindu besøker en utrygg nettside.

Kilde: BetaNews

Annonse