Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hvor realistisk er Star Wars?

I etterkant av lanseringen av den siste Star Wars-filmen har to forskere sett på sannsynligheten for at historien i Star Wars kunne vært sann.

Star Wars: Episode III Revenge of the Sith
Episode III av Star Wars er lansert og en av filmhistoriens største filmserier er avsluttet. National Geographic har i den forbindelse laget en helt genial artikkel der snakker med to relevante forskere for å finne ut hvor realistisk Star Wars faktisk er.

Enorme galakser

Selv om forskerne hevder at «filmskaperne har laget en historie som utspiller seg så enormt langt unna vår egen realitet at de kan komme seg unna med en hel del», har de en fordel ved at de bruker en hel galakse.

– En galakse har kanskje hundre milliarder stjerner og kanskje like mange planeter. Hvis de har plukket ut de verdenene hvor liv har blitt utviklet eller hvor liv kan eksistere er det vanskelig å argumentere for at de ikke finnes 20 slike planeter i en galakse der det er hundre milliarder planeter, sier planetforsker Bruce Betts.

– Det vi kanskje kan klage på er at så mange av de galaktiske livsformene absolutt skal bo på planeter. Virkelig avanserte livsformer vil bygge sine egne bosteder, og komme seg unna de begrensningene man har på en planet i forhold til ressurser og geografisk område, sier astronom Seth Shostak ved SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence).

– I Star Wars ser det ut til at bare herr Vader har funnet ut dette, og har derfor bygd sitt egen bosted, Dødstjernen, fortsetter Shostak.

Mistet pusten

Forskerne ser imidlertid store problemer med at alle de forskjellige rasene ser ut til å kunne puste på enhver planet de besøker.

– Det virker usannsynlig at Wookie-planeten har riktig mengde oksygen for de som vokste opp på Tatooine, når man vet at bare det å gå litt opp i høyden på jorden gjør at man for pusteproblemer, men nå er jeg veldig pirkete, sier Betts.

Betts og Shostak tar også for seg problemer med å opprettholde et imperie med så mange forskjellige raser, samt at ”hovedstaden” i imperiet mest sannsynlig ville vært svelget av et svart hull.

Vi anbefaler aller å lese denne fabelaktig humoristiske (ufrivillig eller ikke) artikkelen.

Kilde: National Geographic

Stikkord: lydogbilde