Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vift med AmEx

Kortselskapet American Express vil om kort tid komme med kort som ikke skal dras gjennom en leser.

American Express
Systemet virker på samme måte som Speedpass, et utbredt system for å betale for bensin, hurtigmat og andre varer i forbifarten i USA. Det innebærer at du verken trenger signatur eller PIN-kode – du bare vifter med kortet foran en sensor.

Flere kjeder med

I første omgang tilbyr AmEx systemet til sine amerikanske BlueCard-kunder. Først ute med å støter systemet er fotokjeden Ritz Camera og bensinkjeden Sheetz. I tillegg har 7-Eleven sagt at de vil innføre systemet.

Om dette kommer til Europa er foreløpig uklart. I Norge foregår kortkjøp for en stor del med debetkort, der beløpet trekkes rett av konto. Dette gjør det utrygt å hoppe over signatur, PIN-kode eller andre sikkerhetssystemer.

Kilder:
BetaNews
AmericanExpress.com

Stikkord: Maskinvare