Hopp til navigasjon Hopp til innhold

16 prosent bruker Mac

Langt flere enn det man har trodd bruker Mac. Hele 16 prosent bruker nå plattformen til Apple på verdensbasis.

Apple PowerBook G4 (17")
På fredag kunne Wizzard Software fortelle at de ville lage AT&T Natural Voices for operativsystemet Mac OS X. Dette fordi de ser Mac-markedet såpass interessant og med såpass mange betalende brukere.

– Ifølge US News og World Report kjøper Mac-brukere 30 prosent mer programvare enn Windows-brukere. Mac-programvare står for mer en 18 % av all solgt programvare sier Software and Information Industry Associasion, sto det å lese i pressemeldingen fra Wizzard Software.

Flere brukere

Samtidig kom det frem at det er langt flere Mac-brukere enn det man lenge har trodd.

– Software Publishers Association har estimert at 16 prosent av alle databrukere er på Mac, ifølge den samme pressemeldingen.

Hvem bytter oftest?

Grunnen til at det er så stort sprik mellom de kjente markedsandelene og dette tallet er at dette baserer seg på faktiske installerte maskinene. Tall man har hørt før har vært basert på salgstall, som ofte kan gi feil indikasjon på faktisk markedsandel.

Dersom PC-brukere bytter sine maskiner i gjennomsnitt annethvert år, mens Mac-brukere bytter maskiner hvert tredje år, vil det nemlig selges flere PC-er en Mac-er i forhold til faktiske brukere.

Det er ikke kjent hvordan Software Publishers Association har estimert disse tallene.

Kilde: MacDailyNews

Stikkord: mac