Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nokia 6681

Nokia har lansert en strippet versjon av den suverene 3G-mobilen Nokia 6680. ITavisen.no har testet Nokia 6681.

Nokia 6681 er nærmest identisk med Nokia 6680, som vi tidligere i år ga terningkast seks. Sistnevnte var imidlertid utstyrt med 3G-funksjonalitet og videokamera på fronten, noe som er fjernet i Nokia 6681. Derfor lurer vi på hvordan denne klarer seg mot konkurrentene.

God smartphone

Fordelen med denne telefonen er at den i likhet med Nokia 6680 er utstyrt med operativsystemet Symbian Series 60. Dette åpner for mange muligheter i forhold til å bygge ut mobilen med masse funksjonalitet.

Uheldigvis er det ikke den oppdaterte Series 60-versjonen vi har sett i den nye N-serien fra Nokia. Dette er en versjon som ser utrolig lekker ut. Likevel er operativsystemet noe av det beste man får på mobilplattformen i dag, selv om det til tider kan se litt kjedelig ut.

Bra kamera

Kameraet på Nokia 6681 er veldig bra. Riktignok har Sony Ericsson K750i satt en ny standard med sitt to megapikselkamera. Allikevel er 1,3 megapikselkameraet som sitter i denne mobilen tilfredsstillende.

Som alltid er det imidlertid de bildene man tar utvendig i dagslys som blir best. Man får umiddelbart problemer når man sitter inne på kveldstid og har lyst til å forevige øyeblikket. Dette er et problem selv med blitzen som følger med.

Sliter på Mac

Vi må derimot skryte av Nokia for at de har lagt ved minnekortleser. Flere produsenter har noe å lære av her. Den ekstremt lille minnekortleseren (bare en USB-plugg) fungerer glimrende og forenkler muligheten til å legge bilder inn på maskiner som ikke er synkronisert.

Synkronsiering av Nokia 6681 fungerer selvsagt bra på PC, med den sedvanlige PC Suiten fra Nokia. På Mac er det imidlertid større problemer (uten at vi er sikre på om vi skal skylde på Nokia eller Apple for dette). iSync lar deg nemlig ikke overføre verken kalenderoppføringer eller kontakter.

Nokia 6681

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Altfor stor

Designet på Nokia 6681 er pent, selv om vi gjerne kunne ønsket oss en litt penere farge på modellen vi mottok. Den har også linsedeksel, noe alle mobilkameraer bør ha. Derimot er denne modellen altfor stor, selv om det gir plass til både gode taster og en stor flott skjerm.

Vi lurer imidlertid på hvorfor Nokia absolutt skulle lage denne modellen like stor som 6680. Denne modellen er tross alt uten både UMTS-funksjonalitet og ett kamera. Det burde derfor vært mulig å lage den mindre.

Altfor dyr

Vi må innrømme at Nokia 6681 er en meget bra telefon, med både EDGE og megapikselkamera. Vi må imidlertid være såpass ærlige at prisen er såpass høy at vi synes denne mobilen er mer eller mindre meningsløs.

Bortsett fra operativsystemet er Nokia 6230i mer eller mindre den samme telefonen, bare i en mindre og stiligere innpakning. Denne koster da også mer enn tusen kroner mindre.

Er kamera viktig er det heller ingen tvil lom at man heller bør velge Sony Ericsson K750i, som har et to megapikselkamera. Eneste fordelen til 6681 i forhold til K750i er det åpne operativsystemet og EDGE, men om det er verdt en tusenlapp tviler vi på.

Det eneste fordelen i forhold til de to nevnte telefonene er operativsystemet. Men da velger man heller storebroren Nokia 6680, som bare koster noen hundrelapper ekstra. Vi kan derfor ikke finne ett eneste argument for å gå til innkjøp av denne modellen.TESTBOKS:Karakter: TrePluss:- EDGE- Symbian Series 60- MinnekortleserMinus:- Stor- Dyr- Meningsløs

Stikkord: digitalkamera, Mobil, testprodukt