Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Cold Winter

Har du følt mangelen på gode førstepersons skytespill til PlayStation 2? Cold Winter er ingen innertier, men kan være vel verdt en titt likevel.

I Cold Winter spiller du en hardkokt britisk elitesoldat som vikler seg inn i den vanlige suppa av ulovlige våpenhandlere, internasjonal terrorisme og biologiske våpen.

Grafikken er en litt blandet affære. Noen av brettene ser helt ok ut, mens andre lider av lavt detaljnivå og dølle teksturer. Uansett er det nok trygt å si at det er de bunnsolide grunnleggende spillelementene, og ikke den audiovisuelle ekstravagansen som gjør Cold Winter verdt en nærmere titt.

Kontrollene sitter godt, og det hele er umiddelbart spillbart og lett å plukke opp. Cold Winter klarer stort sett å holde koken som en underholdende og enkel skyter, og tilbyr i sine beste øyeblikk spektakulære actionsekvenser og en solid følelse av å være midt i kampens hete.


Se videoklipp fra Cold Winter

Velpløyd mark

Utviklene har gjort noen forsøk på å gjøre det hele litt interessant med å legge inn et system for å samle gjenstander som du kan lage diverse nyttige verktøy av, inkludert dirker og tidsinnstilte brannbomber.

Dessuten kan du velte bord, kasser og annet inventar for å lage provisorisk dekning, men siden man simpelthen stort sett kan ignorere alle disse ekstrafunksjonene uten at det spiller særlig rolle fra eller til sitter vi igjen med en helt standard FPS (førstepersons skytespill) der du rett og slett springer fra rom til rom og skyter på alt som rører seg.

Det hele er intenst, hektisk og unødig blodig, og krydret med en tilfredsstillende mengde muligheter for livlige eksplosjoner.

Cold Winter

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkelt og greit

Det største problemet med det hele er likevel en uunngåelig følelse av deja vu i så og si hvert eneste scenario Cold Winter har å by på.

Til tross for overraskende god AI (kunstig intelligens hos fiendene) og en velpresentert historie, er det nemlig lite nytt og rope hurra for i dette spillet.

Cold Winter er kort, lineært og fullstendig blottet for overraskelser. Likevel er dette ikke desto mindre et av de bedre FPS-tilbudene på PlayStation 2 for øyeblikket, og er i denne anmelders ærbødige mening betydelig mer spillverdig enn for eksempel Golden Eye: Rogue Agent og Killzone.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt