Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Sony kutter PS3-disken

De siste ryktene om PlayStation 3 går nå ut på at Sony vurderer å ikke inkludere harddisk i den nye konsollen.

Sony PlayStation 3
En uttalelse av teknisk sjef i Sony Computer Entertainment, Masayuki Chatani, har fått flere til å tro at Sony vil hoppe over innebygd harddisk i PlayStation 3. Det betyr imidlertid ikke at man ikke vil få harddisk til den nye konsollen.

Ikke valgt strategi

Chatani fortalte det japanske magasinet Famitsu at de «ikke har bestemt seg» i forhold til hvilken strategi de skal velge. Han hevdet imidlertid at han tror folk vil være interessert i å oppgradere til større harddisker hele tiden.

Det er denne uttalelsen som har fått ekspertene til å tro at det ikke vil følge med harddisk i lanseringspakken. Sony har tidligere snakket om en 2,5 tommers harddisk som kanskje kan passe i en port på undersiden av konsollen.

Sony har da heller aldri sagt at de vil bundle harddisk med selve konsollen. Alt dette kan tyde på at Sony vil selge harddisker til PlayStation 3 på samme måte som de selger minnekort til dagens konsoll.

Billigere konsoll?

Chatani forventer at brukerne av PlayStation 3 vil ta med seg harddisken til kameratene sine. Dette minner om Xbox 360 som har en harddisk man kan koble av for å ta med seg til andre.

Det som imidlertid er mest interessant er imidlertid hva dette har å si for prisen på den nye konsollen. Mange tror PlayStation 3 kommer til å bli dyrere enn rivalen Xbox 360, som ventes lansert til rundt 300 dollar (1 940 kroner) sent i høst.

Kilde: GamesIndustry.biz

Stikkord: playstation, spilltester