RatDVD

Annonse


Hel DVD inn på 1 GB

RatDVDBak det nye programmet står studenter ved universitetet i Århus, Danmark – i samarbeid med studenter ved universitetet i St. Petersburg i Russland.

Alt blir med

Sammen har studentene utviklet en ny form for komprimering som lar deg brenne både selve filmen, menyene, alle lydformatene, ekstramaterialet og undertekstene ned til en fil som kan være fra 1 til 3 GB, avhengig av originalen og innstillingene du setter.

Flere programmer klarer allerede å komprimere en full tolags, kommersiell DVD ned til en standard 4,7 GB tom-DVD. Og etter hvert har vi fått tolagsbrennere som kan brenne en kopi uten å komprimere i det hele tatt.

Sparer plass

Men det dansk/russiske programmet kan likevel være nyttig for de som vil ha en fullverdig DVD med all funksjonalitet i behold på harddisken i et mest mulig kompakt format – for eksempel til bruk i en medieserverløsning.

Annonse


Utviklerne bak prosjektet mener at RatDVD er et godt alternativ til DivX, Xvid og andre fildelingsformater – nettopp fordi all funksjonaliteten på den originale DVD-platen blir beholdt.

Lettere å dele

– Dette nye formatet gjør det like lett å dele DVD-filmer som det hittil har vært å dele musikk, sier prosjektlederen Peter Jensen til Afterdawn.

RatDVD kan lastes ned fra RatDVD.dk

Annonse