Hopp til navigasjon Hopp til innhold

FBI redd for mobil i fly

Både FBI og Homeland Security går nå mot et forslag som skal la passasjerer bruke mobiltelefoner ombord på fly.

Fly
Mange store aktører har jobbet i flere år for å la passasjerer bruke mobiltelefoner og annet trådløst utstyr ombord på fly. Det siste året har dette nærmet seg betraktelig. Nå går imidlertid både FBI og Department of Homeland Security mot et forslag som åpner opp for dette.

Nasjonal sikkerhet

Med mindre teleselskapene følger en lang liste med krav i forhold til avlytting av telefonsamtaler som skjer i luften vil verken FBI eller Homeland Security at dette skal tillates.

Dette kom frem i et brev til amerikanske Federal Communications Commision (FCC). De to politiorganisasjonene hevdet her at «man må tenke på nasjonal sikkerhet dersom man skal la folk bruke personlige trådløse telefoner ombord».

Vil høre på

FBI og Homeland Security vil blant annet at de skal kunne høre på telefonsamtaler maksimalt ti minutter etter at de har funnet sted. Samtidig vil de at plassen til den som snakket skal identifiseres.

– Det er en veldig begrenset tidsvindu hvor man kan ta grep for å stoppe en selvmordsterrorist som vil kidnappe ett fly eller fikse andre krisesituasjoner ombord. Politiet må kunne maksimere sin mulighet til å svare på slike potensielt dødelige situasjoner, hevdet organisasjonene i brevet.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: Mobil