Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Torrent-søkeside ypper

Navnet insinuerer en viss rebelsk holdning, men skaperen av defiant.ws hevder BitTorrent-søkermotoren holder seg på rett side av loven.

Defiant.ws
Defiant.ws er en ny søkemotor for å finne frem til såkalte torrents, som er pekere til filer som man kan laste ned fra andre brukere av BitTorrent-fildelingsnettverket.

– Torrentspy er for treg, MyBittorrent er unøyaktig, og Bittorrent.com er full av døde lenker til pornosider, sier Defiant-skaperen i et intervju med nettstedet Slyck.

Ingen direkte lenker

Skaperen av den nye søkemotoren har tidligere vært involvert med Torrentz.com, og er godt kjent med de juridiske utfordringene med å drive en slik side. Den populære BitTorrent-siden EliteTorrents.org la eksempelvis nylig ned virksomheten etter press fra FBI og MPAA (Motion Picture Association of America).

Deviant-skaperen mener derimot å ha sitt på det tørre ved å ikke legge torrent-filene i søkeresultatene på egne servere.

– Vi verken hot-linker eller hoster torrent-filer. I stedet viser vi til de aktuelle tracker-hjemmesidene der søkeren kan finne filen han er på utkikk etter. Dermed er vi til og med mer stueren enn Google, som faktisk lenker direkte til torrents.

Så gjenstår det naturligvis å se hvorvidt MPAA synes argumentet er like overbevisende…

Kilde:
Slyck

Stikkord: fildeling