Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå skal Internet2-piratene tas

Den amerikanske platebransjen saksøker nå et hundretalls studenter for å piratkopiere musikk over det superkjappe Internet2-nettverket.

data, rask, bredbånd
Mens RIAA (Recording Industry Association of America) allerede saksøker studenter i hundretalls, er siste nytt at platebransjen nå spesifikt retter seg mot brukere av det eksperimentelle Internet2.

Mye raskere fildeling

Overføringshastigheten på universitetenes Internet2-linjer ligger gjennomsnittlig på 655 Mbit/s, og systemet muliggjør dermed kopieringen av DVD-plater og musikkfiler på få sekunder.

RIAA har nå erklært at de går til sak mot 91 studenter fra 20 amerikanske universiteter og høyskoler, som spesifikt beskyldes for å ha piratkopiert musikk over Internet2.

– Ingen unnskyldning

– Så lenge studenter fortsetter å korruptere dette spesialiserte akademiske nettverget med frekke musikktyverier, vil vi fortsette å gjøre det klart at slike ulovlige handlinger har konsekvenser. Med så mange lovlige musikkalternativer på nettet i dag finnes det simpelthen ingen unnskyldning, sier RIAA-president Cary Sherman i en pressemelding.

De saksøkte studentene skal alle ha benyttet seg av Internet2-applikasjonen i2hub.com

Kilde:
Slyck

Stikkord: fildeling, internett