Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sofasurfer fra Nokia

Nokia beveger seg inn på helt nye markeder. Nå har de lansert sofasurferen Nokia 770 Internet Tablet.

Nokia 770 Internet Tablet
Under Linux World Summit i New York i går annonserte Nokia sin 770 Internet Tablet, et produkt som ikke har noe mobiltelefoni å gjøre. Nokia 770 skal være laget for trådløs surfing og e-postbruk rett fra sofakroken.

Linux og åpen kildekode

Maskinen, som kan minne om en en Tablet PC, er Linux-basert og skal benytte seg av Nokia Internet Tablet 2005 programvare. 770 Internet Tablet har en trykkfølsom widescreen-skjerm med en oppløsning på 800 x 480 med zoom.

Den har også innebygd trådløst nett og kan kobles opp til nett via mobilen ved hjelp av støtten for Bluetooth. Av programvare inneholder den internettradio, RSS-leser, bildeviser og mediespiller.

Terminalen skal være tilgjengelig i løpet av tredje kvartal 2005 i utvalgt markeder i Europa og Amerika. Det er ikke kjent hvorvidt Norge er ett av disse markedene, eller hvilken pris den vil havne på.

Stikkord: internett, Mobil