TEST: Sony Ericsson K750i

I bortimot ett år har vi gledet oss til oppfølgeren til K700i skulle dukke opp. Dette var den første mobilen som fikk toppkarakteren seks her i ITavisen.no. En telefon som inkluderte alt det man kunne ønske i en stilig pakke.

Hva så med K750i, den første mobiltelefonen til salgs i Norge med et kamera på to megapiksler?

Lite nytt

Først må vi si at vi er en smule skuffet. Ikke det at telefonen er dårlig. Langt derifra. Problemet er bare det at Sony Ericsson i løpet av fjoråret la lista så høyt at det er vanskelig å oppnå den samme hallelujafølelsen.

Annonse

K750i inneholder nemlig forholdsvis lite nytt. Riktignok er kameraet kraftig forbedret, men utover dette er det ikke mye mer enn prisen som imponerer.

Vi mangler også EDGE på denne telefonen, noe som er skuffende av en såpass proff telefon i 2005. Nå er det virkelig på tide at også Sony Ericsson tar i bruk denne teknologien.

Ingen Series 60-killer

Tidligere har vi skrytt hemningsløst av operativsystemet til Sony Ericsson, men nå er det på vei til å bli utdatert det også. Allikevel er det ingen tvil om at dette funker mer enn godt nok for de aller fleste.

Nokias siste kosmetiske overhaling av Series 60-systemet (N-serien) har imidlertid fått det opp på samme høye nivå når det gjelder utseende. Når Series 60 i tillegg er såpass mye mer utbyggbare er det ikke tvil om at dette er et bedre operativsystem til mobilen.

Meget bra kamera

Da har vi fått slengt fra oss det som finnes av eder og galle, og kan gå på det positive. For dette er virkelig en bra telefon. Først og fremst er det kameraet som står frem på denne mobiltelefonen. To megapiksler og autofokus på en mobil er nok til å imponere de fleste.

Bildene man tar med dette kameraet kan nå puttes inn i albumet med mindre man har et altfor kritisk øye. Fremdeles er det bildene tatt i dagslys som blir best, og man kan risikere noen kornete bilder på kveldstid. Blitzen er imidlertid kraftig forbedret, slik at dette ikke er et like stort problem som tidligere.

Vi må også si at det er morsomt med autofokus, selv om det ikke føles som tidenes beste autofokus (vi har ikke helt klart å se noen stor forbedring i bildesøkeren før og etter autofokus har “kicket” inn). Imidlertid er det en kul følelse når du kjenner at linsen beveger seg når du skal ta bilde. Digitalkamerafølelsen er helt klart der.

Når Carl Zeiss-mobilen Nokia N90 kommer i løpet av kort tid vil vi kjøre en større sammenligning av disse to kameramobilene for å se hvordan status på mobilkamera er sommeren 2005.

Sony Ericsson K750i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bra synkronisering

Telefonen har 34 MB minne innebygd, men det følger med minnekort på 64 MB, som gjør at man er rett i underkant av 100 MB. Dette holder riktignok til en del innhold. Vi kunne nok gjerne tenkt oss et større minnekort, men det får være måte på hva vi skal kreve.

USB-kabel følger med K750i, noe vi er imponert over, siden det ikke er ofte at andre enn de dyreste mobilene har dette. Synkronisering med både PC og Mac fungerer veldig bra, selv om det var litt knotete å ordne iSync-støtte i Mac OS X. Synkroniseringen og programvaren som følger med virker bedre enn det vi opplever med Nokias PC Suite.

Flott pris

Mest imponerende er kanskje prisen på denne mobilen. Til rundt 3 500 kroner uten abonnement for K750i kan den virke som et røverkjøp. Man får mye telefon for pengene, med mange gode funksjoner, som FM-radio med RDS (finner riktig kanal) og mp3-spiller.

Vi er kanskje ikke like ekstatiske som vi var i fjor på denne tiden, men denne telefonen skaper ikke den samme entusiasmen som fjorårsmodellen. Designet er imidlertid i vår mening enda sprekere og det er en veldig, veldig god telefon. Vi nøler ikke med å anbefale denne modellen.

Annonse
Annonse