Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Legg hjernen på nettet

En britisk framtidsforsker mener at det innen år 2050 vil være mulig å laste opp innholdet i en menneskehjerne til en ekstern server.

datahjerne
Ian Pearson er ingen hvilken som helst spåmann. Han er fast ansatt hos British Telecom, en av verdens største teleaktører og like dominerende i Storbritannia som Telenor er her hjemme. Pearson regnes i tillegg som Storbritanias ledende framtids-tenker.

De fattige må vente

– Det er realistisk at vi innen år 2050 vil kunne legge hjernen din inn i en maskin, slik at det ikke blir et problem for jobben din når du dør, sier Pearson til den britiske avisen The Observer/Guardian.

Han legger til at dette fortrinnsvis vil være et tilbud til de rikeste blant oss. De litt mindre rike vil måtte vente til 2075 eller 2080 før hjerneopplasting blir et masseprodukt,mener Pearson.