Datainnbrudd tyv

Annonse


ID-tyveri stopper netthandel

Datainnbrudd tyvEn britisk undersøkelse fra programvareselskapet Intervoice viser nå at 17 prosent har sluttet å bruke nettbanken sin og at 13 prosent har sluttet å handle på nettet. Grunnen skal være en ny frykt for identitetstyveri.

Phishing-frykt

De mange phishing-angrepene det siste året har ført til denne frykten. Britiske myndigheter har planlagt et nasjonalt ID-kort og det viser seg at femtisyv prosent tror dette vil være den beste måten å beskytte seg selv mot identitetstyveri.

– Et identitetskort hjelper egentlig ikke på problemet med identitetstyveri annet enn akkurat når man kjøper noe, sier sjefen i Intervoice, George Platt, som mener en generell forvirring om ID-tyveri er grunnen til dette.

Stort problem

En undersøkelse fra Which? Magazine viser imidlertid at hele 25 prosent av alle voksne i Storbritannia har blitt utsatt for identitetstyver eller kjenner noen som har blitt utsatt for det.

Annonse


Ifølge amerikanske FTC har 9,9 millioner amerikanere blitt utsatt for dette problemet. Disse har tapt i gjennomsnitt 5 000 dollar (32 123 kroner) hver på grunn av dette.

Kilde: BBC News

Annonse