Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Podcast i neste iTunes

Apple som tar fenomenet Podcasting på ordet, og vil lansere en ny utgave av iTunes som støtter denne formen for nettradio.

Apple iTunes
Podcasting er en nye form for nettkringkasting der man i stedet for å høre nettradio direkte tar med seg radioprogrammer på MP3-spilleren og spiller dem av når det passer.

Har tatt av

Fenomenet har tatt skikkelig av, og flere av verdens største kringkastingsstasjoner bruker nå teknologien for å formidle sine programmer. Adresseavisen i Trondheim var her hjemme tidlig ute med innhold for Podcasting.

På tross av navnet er det ikke nødvendig med iPod for å få glede av denne formen for nettbasert radio. En hvilken som helst MP3-spiller duger. Også i iTunes, som etter hvert har fått støtte for andre MP3-spillere enn Apples egne. Unntaket er musikk kjøpt på iTunes Music Store, som i sin opprinnelige form bare kan spilles av på en iPod-modell.

Kommer til høsten

Den nye versjonen av iTunes kommer til å støtte en lang rekke Podcasting-stasjoner, akkurat som programmet i dag støtter mange formater innen nettradio (med Real og Windows Media som to viktige unntak).

I følge Apple-sjefen Steve Jobs er den nye versjonen klar innen tre måneder.

Kilde
Reuters

Stikkord: internett, lydogbilde, mp3