Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ekspert tror på Xbox 360

En ekspert i Yankee Group mener Microsoft får en stor fordel av å lansere Xbox 360 lenge før konkurrenten fra Sony.

Xbox 2 / 360 uoffisiellt
E3 er knapt nok over, men ekspertene venter ikke med å plukke ut sine favoritter fra messegulvet. Senioranalytiker Mike Goodman hos Yankee Group tror fordelen av å lansere først kan bli veldig fordelaktig for Microsoft og konsollen Xbox 360.

– Jeg tror det er ekstremt viktig for Microsoft å lansere først og at de har julesalget for seg selv, av flere grunner. Ikke minst fordi de kan sette markedet i forhold til prisnivået, sier Goodman.

Pris er viktig

Goodman hevder han vil bli sjokkert dersom Xbox 360 vil bli priset til noe annet enn 299 dollar (1 927 kroner). Han tror også Microsoft kan få store strategiske fordeler av dette., siden flere mener PlayStation 3 kan komme til å koste hele 500 dollar (3 222 kroner).

– Hvis Microsoft setter prisen til 299 dollar, som jeg forventer, vil det putte et stort press på Sony i forhold til hvordan de prissetter sin konsoll. Man må huske at når Sony slipper sin, eller i hvert fall ved sitt første julesalg, har Microsoft hatt sin ute et helt år. Det er derfor ikke helt uventet om de vil presse Sony ved å sette ned prisen til 249 dollar (1 604 kroner), fortsetter Goodman.

Selv om flere andre tror forventer Goodman at konsollen kommer til å koste 399 dollar (2 570 kroner). Han tror dette allikevel kan utvikle seg til et «mareritt» for Sony.

– La oss si at de lanserer i august neste år og at prisen vil ligge på 399 dollar. Microsoft kan da snu seg rundt i September og kutte prisen til 249 dollar, samtidig som de lanserer Halo 3. Det er en diger fordel. Du har et prisgap på 150 dollar (967 kroner) og du har Halo 3. I tillegg har du nok nærmere 100 titler tilgjengelig og et par gode solide spillserier, sier han.

Viktig julesalg

Først og fremst er det årets julesalg som blir viktig for Microsoft å utnytte. Goodman forventer da også at Microsoft kommer til å få en veldig suksessfull utrulling ene og alene på grunn av at de vil ha det største og beste denne julen.

– Denne julen vil det, uansett hva Sony og Nintendo sier, være Xbox 360 som konkurrerer og blir sammenlignet med PS2 og GameCube, og den kommer til å være den beste uansett. I tillegg vil butikkene fremheve den fordi den kommer til å hjelpe dem med å selge HDTV, sier Goodman videre.

Goodman hevder allikevel at han forventer at Sony vil gå forbi Microsoft uansett hvor stort forsprang de får med sin Xbox 360-konsoll. Nintendo har han lite tro på i det hele tatt.

Kilde: GameSpot

Stikkord: playstation, spilltester, xbox