Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FOTO: Per Ervland

Vi prøvekjører Nokia N90

Nokia har vært en tur i Norge for å vise frem sin imponerende N-serie. Vi kan her fortelle deg hvordan kameramobilen N90 er.

Nokia N90
Nokia N90 er den første mobiltelefonen som dukker opp av Nokias serie for mobiler beregnet for mellom- til proffsjiktet. Allerede før sommeren skal den være i butikkene. Men vi har fått kjenne på den og må si vi gleder oss til den endelige versjonen kommer.

Utrolig skjerm

For denne mobilen har mange imponerende funksjoner. Ikke minst den utrolig imponerende interne skjermen. Den har en oppløsning på 352 x 416 punkter med 262 000 farger. Vi gikk gjennom menyvalgene og vi må si at Symbian Series 60 har aldri sett så stilig ut.

Nå skal det sies at dette ikke bare er på grunn av den meget høye oppløsningen, men også fordi menyene har fått den makeoveren vi har mast om det siste året. Farger, stilige ikoner og animasjon er stikkord, som gjør N90 til en glede å bruke.

Ikke lenger mobilkamera

Allikevel er det nok ikke skjermen som imponerer mest på denne mobilen. For den er utstyrt med et kamera på to megapiksler med optikk fra den kjente linseprodusenten Carl Zeiss.

Vi tok flere bilder med N90, men fikk dessverre ikke overført det til vår PC, slik at vi ikke har noe bevis for at de ble like bra som de så ut på skjermen på mobilen. Allikevel fikk vi se noen prøver på bilder tatt med dette kameraet som var veldig imponerende.

Telefonen kan også ta film i det Nokia kaller VHS-format. Man har en videooppløsning på 352 x 288 punkter, noe som er meget bra i forhold til dagens mobilvideokameraer. Bildene ble meget bra, bortsett fra en enorm hakking når man beveget kameraet.

Nokia N90

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Noe stor

Designet på telefonen er kult nok det, selv om den i sammenslått tilstand kan virke noe stor og klumpete. Tastene har også litt mer plastikkfølelse enn det vi kunne ønsket oss. Resten av telefonen er imidlertid veldig stilig.

Telefonen er utstyrt med 31 megabyte internminne, men det følger også med et minnekort på 64 megabyte. Vi hadde dessverre ikke tid til å finne ut om dette var nok lagringsplass, men vi har en mistanke om at det burde vært litt mer minne, spesielt med tanke på videomulighetene.

ITavisen.no kommer selvsagt tilbake med en full test av denne telefonen så fort den kommer i butikkene.

Stikkord: Mobil