Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nintendo DS som IP-telefon

E305: Nintendo har gitt en offisiell demonstrasjon av DSpeak, som gjør det mulig å bruke selskapets nye håndholdte spillmaskin som bredbånstelefon.

Nintendo DSpeak
På E3-messen i Los Angeles gjorde Nintendo det klinkende klart at det var fullstendig mulig å bruke den håndholdte spillkonsollen Nintendo DS som IP-telefon.

Riktignok ble det ikke annonsert noen offisielle telefoniprodukter for spillmaskinen, da DSpeak-visningen bare var ment som en teknologidemonstrasjon.

Talking Heads

Demonstrasjonen benyttet enkel programvare som rett og slett gjør det mulig for to personer, hver med sin DS, prate sammen over den integrerte WiFi-oppkoblingen til Internett.

Mens lyden ble overført uten plagsom forsinkelse, sørget DSpeak-demoen samtidig for å animere Nintendo-figurene Mario og Wario på den øvre skjermen så det så ut som om de beveget leppene samtidig som man pratet.

Sony har ikke deklarert noen tilsvarende intensjoner om å gjøre IP-telefon av sin PlayStation Portable, men ifølge Engadget er det ikke teknologien det står på.

Stikkord: handheld, internett, Mobil