Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom utsetter 3G-åpning

NetCom har lenge sagt at de ville åpne nettet sitt for 3G-mobiler den 1. juni. Nå viser det seg at det ikke skjer før 15. juni.

Sony Ericsson z800i
1. mars i år åpnet NetCom sitt 3G-nett, selv om det bare var for datakortløsningen NetCom Connect 3G. Under lanseringen lovte de imidlertid at man skulle få tilgang til å benytte 3G-mobiler i NetComs nett fra 1. juni i år. Denne datoen er nå utsatt til 15. Juni, hevder nettstedet Amobil.no, noe som bekreftes av NetCom.

– Vi vil ha en softlansering fra den 15. juni i år. Da vil et spesifikk antall kunder kunne få tilgang til 3G-mobiler. Etter hvert vil vi åpne for flere og flere, sier informasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til ITavisen.no.

Ukjente telefoner

Wormdahl vil ikke si noe om hvor mange som faktisk kan få kjøpt 3G-mobiler til bruk i NetCom sitt nett fra 15. juni eller noe om hvilke telefoner NetCom vil gi kundene sine tilgang til fra denne datoen.

Derimot fremhever Wormdahl at NetCom tidligere har bevist at en avventende strategi har fungert bra for NetCom tidligere, som med MMS. NetCom lanserte dette ett år etter de fleste andre og er nå i Europa-toppen når det gjelder bruk av dette.

– Vi er veldig opptatt av brukervennlige løsninger som gjør det enkelt for disse å ta i bruk ny teknologi. Derfor har vi stort fokus på dette i forhold til 3G, forklarer Wormdahl.

Selskapet er også fremdeles tomme for datakortløsningen NetCom Connect 3G, men Wormdahl hevder at «det er noe på gang nå».

Stikkord: Mobil