Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Gears of War toppsakbilde

De beste fra E305

E305: Årets store spillmesse i Los Angeles er over for denne gang. Vi presenterer her en uformell liste over de mest lovende titlene.

E305 Martin
Årets E3-messe i Los Angeles markerte med stor ståhei overgangen til neste generasjons spillkonsoller.

Sony fikk mye oppmerksomhet og mange hakeslepp blant de oppmøtte da de viste frem videoer og teknologidemoer fra sin PlayStation 3, men vi skal likevel huske at de ikke hadde én eneste konkret PS3-tittel å presentere.

Nintendos «lansering» av Revolution virket direkte defensiv, og var tydeligvis først og fremst en markering om at «ja, vi er fortsatt med i konsoll-gamet». Nintendo hadde verken titler, skjermbilder, teknologidemoer, spesifikasjoner eller et ferdig design på konsoll å vifte med.

Derimot er det Microsoft som leder an med sin nye konsoll, som skal ut på markedet allerede til høsten. Riktignok ser maskinvaren i PS3 ut til å være betydelig kraftigere, men hvis Microsoft spiller kortene rett kan de nyttegjøre seg av et solid 6-måneders forsprang med Xbox 360.

Xbox 360 var også den eneste nextgen-konsollen som det ble demonstrert spillbare titler for på årets E3 (selv om langt fra alle var like imponerende, og foreløpig kjørte fra modifiserte Mac G5 Developer Kit-maskiner).

Noe å se fram til

Men til syvende og siste er det uansett først og fremst spill som er det viktigste på E3, ikke maskinvaren de kjører på. Og vi har prøvd å samle et knippe av de mest interessante her.

Vi påstår på ingen måte å ha vært i nærheten av å rekke å se gjennom alle spillene på årets messe. Utvilsomt er det en rekke andre titler som like gjerne kunne stått på denne lista, men vi har nå engang likevel endt opp med disse ti favorittene.

(Særlig fortjener norske Funcom ekstra oppmerksomhet rundt Drømmefall og Age of Conan, som vi har gitt en større omtale av HER)

Alan Wake
BILDER

Alan Wake (PC, Xbox 360, PS3)

Svært lovende psykologisk action-thriller fra Remedy, samme finske utviklingsgjeng som står bak Max Payne-spillene.
Ventes i 2006

Gears of War
BILDER

Gears of War (Xbox 360)

Taktisk futuristisk actionskytespill med horror-elementer, bygget på Unreal 3.0-motoren. Ser grafikkmessig helt fantastisk ut på Xbox 360.
Ventes 4. kvartal 2005

Zelda: Twilight Princes
BILDER | VIDEO

The Legend of Zelda: Twilight Princess (Gamecube)

Fansen vil neppe bli skuffet over denne godbiten. Neste spill i Zelda-serien ser fantastisk spillbart ut. Denne gang er det et mørkere og dystrere eventyr som venter Link.
Ventes før jul 2005

Spore
BILDER

Spore (PC)

Dette nyskapende og ambisiøse spillet fra The Sims-skaper Will Wright lar deg utvikle livsformer og følge de evolusjonære skrittene fra ursuppe-amøbe til hyperavansert romreisende sivilisasjon.
Kommer høsten 2006

Killzone 2
BILDER | VIDEO

Killzone 2 (PS3)

Denne heftige videoen ble vist frem som en smakebit på et fremtidig Killzone-spill på PlayStation 3, men verken spillets tittel eller utgivelsestidspunkt har blitt bekreftet.

Nintendogs
BILDER | VIDEO

Nintendogs (DS)

Dette spillet tar Tamagotchi-konseptet til neste nivå, og er allerede en kjempesuksess i Japan. I Nintendogs trener du rett og slett opp ditt eget virtuelle kjæledyr, som du kan la leke med andre Nintendogs.
Ventes høsten 2005

NFS: Most Wanted
BILDER | VIDEO

Need for Speed: Most Wanted (PC, Xbox, Xbox 360, PS2, PS3, Gamecube, PSP, DS)

Neste spill i Need For Speed-serien hever grafikk og spillfrihet i bilspill til nye høyder. Videoklippet her er fra Xbox 360-versjonen av Most Wanted.
Ventes før jul 2005

Enemy Territory
BILDER | VIDEO

Enemy Territory: Quake Wars (PC)

Activision viste ikke annet enn denne videotraileren av sitt kommende multiplayer Quake-kampspill. Men det holdt i massevis.
Ventes i 2006

Ghost Recon 3
BILDER | VIDEO

Ghost Recon 3 (PC, Xbox, Xbox 360, PS2, PS3, Gamecube)

Klar for den ultimate lagbaserte urbane kampsimulatoren? Handlingen i dette tredje Ghost Recon-spillet er i sin helhet lagt til Mexico City. Videoklippet er fra Xbox 360-versjonen.
Ventes før jul 2005

Shadow of the Colossus
BILDER

Shadow of the Colossus (PS2)

Lekkert, cinematisk, originalt og steminingsfullt. Vi gleder oss til denne cinematiske og minimalistiske Ico-oppfølgeren.
Ventes før jul 2005

Vær klar over at videoklippene er filmet med håndholdt videokamera av ITavisens journalist, og at de derfor ikke er i nærheten av å gjenskape skarpheten og oppløsningen fra spillene. Likevel håper vi de fungerer som gode smaksprøver.