Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Bytt batteriet straks!

Apple ber nå kunder som har kjøpt deres bærbare maskiner mellom oktober 2004 og mai 2005 om å bytte batteriet umiddelbart.

Powerbook 12 tommer
Problemet er overoppheting, og gjelder en bestemt type oppladbare litium ion-batterier som ble solgt over hele verden i perioden oktober 2004 til mai 2005 til bruk med følgende bærbare datamaskiner: 12-tommers iBook G4, 12-tommers PowerBook G4 og 15-tommers PowerBook G4. Batteriene ble produsert av LG Chem, Ltd. i Sør-Korea.

– Ikke bruk uten tilsyn

Tilbakekallingen skjer etter at det amerikanske, føderale forbrukerorganet CPSC (Consumer Product Safety Commission) i forrige uke kom med en kunngjøring om at batteriene kunne være farlige. De har imidlertid ikke pålagt Apple å trekke batteriene fra markedet – det er det Apple som gjør på eget initiativ.

Apple Norge oppfordrer alle som har det aktuelle batteriet i sin Powerbook eller iBook kjøpt mellom oktober 2004 og mai 2005 til å la være å bruke maskinene sine til de har fått installert nye batterier. Om de likevel bruke maskinen med batteri (en kan selvsagt brukes med srømadapteret), bør de ikke forlate den uten tilsyn. Dette på grunn av faren for overoppheting.

Ikke først gang

Det er ikke første gang Apple opplever problemer med batteriene sine. Sist det skjedde, var i august i fjor, da Powerbook-brukere ble bedt om å sjekke batteriene sine. Den gangen, som nå, var det snakk om mulig overoppheting og potensiell brannfare.

Kilder:
Apple Norge
U.S. Consumer Product Safety Commission

Stikkord: mac, Maskinvare