Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Olympus CAMEDIA C-480

TEST: Olympus CAMEDIA C-480

Man får sjelden mer enn man betaler for. Det oppdaget vi etter å testet Olympus’ siste billigkamera.

Dette er verken det lekreste eller det tøffeste kameraet på markedet. Det føles litt ”plastisk” mellom hendene, men er likevel langt fra sjarmløst. For selv om det ikke føles allverdens robust, får man likevel et godt grep. Vi hadde imidlertid ønsket at knappene hadde virket litt mer solid, for selv om størrelsen på dem er ok, er de likevel litt knotete å bruke.

Trekker ned

Kameraet har menyer som er lette å navigere seg gjennom. Det som dessverre trekker litt ned på bruksopplevelsen, er at apparatet er tregt. Både oppstart og zooming tar plagsomt lang tid, mens utløserforsinkelsen heldigvis ikke er så stor.

LCD-skjermen er på 1,8 tommer, men har en oppløsning på kun 85.000 punkter. Det er lite, spesielt når kameraet heller ikke har optisk søker, noe vi mener Olympus burde ha prioritert i dette tilfellet.

Bra makro

Dette er et typisk førstegangskamera. Selv om det ikke er så mange manuelle muligheter, er det likevel nok av funksjoner å leke seg med. Man har blant annet flere forhåndsdefinerte scenevalg og hvitbalanseinnstillinger, i tillegg til en svært god makrofunksjon. Den gjør det mulig å gå så nærme som 2 cm fra det man skal ta bilde av.

Olympus CAMEDIA C-480

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Egen optikk

Olympus CAMEDIA C-480 har fått 4 megapiksler og en 3x optisk zoom. Optikken, som er produsert av Olympus, er moderat lyssterk. Vi hadde imidlertid ønsket oss en bedre vidvinkel enn 38mm(målt etter 35mm filmstandard). Denne ble for puslete.

Bildekvaliteten er forøvrig ok. Det er ikke så god fargemetning som vi har sett på tidligere Olympus- kameraer, men det er heller ikke nødvendigvis så negativt. Fargene er naturtro og det er også god detaljgjengivelse. Støynivået er også moderat.

Dette er totalt sett er dette et greit kamera, prisen tatt i betraktining. Snaue to tusen kroner er ikke mye for et digitalkamera, men da er heller ikke kvaliteten alltid på topp. Mange momenter trekker ned, og de fleste førstegangskjøpere vil nok få betydelig bedre utbytte av et noe dyrere kamera. Dessverre.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt