Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google nett-skreddersøm

Skreddersy nettet med Google

Google lanserer nå en funksjon som lar deg sy sammen din egen hjemmeside med nyheter, e-post og annet du vil ha fra nettet.

Google
Tjenesten er så fersk at den ennå ikke har fått noe navn, men Google lover allerede nå at den raskt vil utvides med bloggfunksjon, RSS og nyheter fra en rekke nettsteder.

Nyheter, vær og film

Allerede nå har du muligheten til å sjekke Gmail-posten din, nyhetene, været, aksjekursene, hvilke filmer som går samt å få et «ord for dagen».

Blant nyhetskildene som er tilgjengelige fra dag en er New York Times, BBC News, Google News, Wired og Slashdot. Vær-, kart- og kinotjenestene gjelder foreløpig bare USA.

Alt på ett brett

Google har imidlertid lovet ordinær RSS om kort tid, og da burde det være mulig å sette opp siden med en rekke norske kilder.

Skreddersydde sider som dette tilbys av mange andre, blant dem Googles konkurrente Yahoo gjennom tjenesten MyYahoo. I tillegg har du RSS-lesere, som holder mange mennesker oppdatert med nyheter fra ulike kilder på ett brett.

Gjør gamle nyheter til sine

Etter hvert har flere nettlesere fått støtte for RSS direkte, blant dem Opera, Firefox og Safari.

Google har likevel en egen evne til å gjøre allerede eksisterende tjenester til sine. Det fantes mange søkemotorer da de startet opp, men de tok fort over som størst i markedet. Hotmail hadde lenge vært dominerende innen gatismail, men Google introduserte noe nytt da de kom med 1 GB lagring. Det samme skjedde med desktop-søk, blogging, videoopplasting og kart- og satellitbildetjenester.

Nå håper de å gjøre også web-skreddersøm til et Google-begrep.

Den nye tjenesten finner du på www.google.com/ig

Kilder:
News.com
Yahoo/AP

Stikkord: internett