Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Saint's Row toppsakbilde

GTA-klone til Xbox 360

E32005: Brutale Saint´s Row ser ut til å kunne bli et solid Xbox 360-spill, men beveger seg på svært så velpløyd mark.

Saint's Row
Grand Theft Auto-spillene har vært en enorm suksess på Playstation 2. Og selv om spillene etterhvert også har blitt lansert på Xbox, har Microsofts konsoll foreløpig lidd i savn av et eget GTA-aktige fenomen.

Svaret kan være Saint´s Row. Her spiller du en brutal gangster som sakte men sikkert må bygge opp sitt rykte og bli en av de store gutta, ved å farte rundt i den store virtuelle spillbyen og utføre forskjellige oppdrag i mer eller mindre valgfri rekkefølge.

Høres velkjent ut? Det er ikke så rart, siden utvikler Volition ser ut til å rett og slett ha laget en skamløs blåkopi av Grand Theft Auto-konseptet.

Det er bare å ta en titt på videoklippet under, så ser du hva vi mener.


Se videoklipp fra Saint’s Row

– Vi ser at det ligner litt…

Etter å ha fått en solid demonstrasjon på E3-messen i Los Angeles måtte vi nesten konfrontere Volitions representant på messegulvet om den slående likheten, helt ned til bruken av den vante GTA-skrifttypen i grensesnittet. Vi fikk følgende svar:

– Ja, vi skjønner at dette kan se litt GTA ut på overflaten, men så snart du kommer inn i spillet vil du merke at vi har vesentlig dypere gameplay. Grensesnittet er dessuten ikke ferdigutviklet enda.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Spillet skal ut på Xbox 360, enten samtidig som konsollen lanseres (før jul i år), eller kort tid deretter.

Dermed burde det naturligvis også være duket for en ny debattrunde om vold i dataspill…

Stikkord: xbox