Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Age of Conan toppsakbilde

Funcom svinger sverdet

E305: Funcom er på gli for tiden. Drømmefall er snart ferdig, og vi har fått den første skikkelige presentasjonen av Age of Conan.

Age of Conan: Hyborian Adventures
Funcom viser frem to spill på Electronic Entertainment Expo 2005 i Los Angeles.

Det norske spillselskapet er snart ferdig med Drømmefall, oppfølgeren til det kritikerroste eventyrspillet Den Lengste Reisen, og ser frem til å lansere spillet for Xbox og PC før jul i år.

– Vi har laget et veldig annerledes eventyrspill, og er veldig stolte av både grafikken og det innovative grensesnittet, forteller spillregissør Ragnar Tørnquist.


Se videoklipp fra Drømmefall

(filmet fra messegulvet)

Oppdatert: Funcom har nå selv lagt ut offisielle videotrailere fra spillene sine. Disse er å finner HER

Nettspill for barbarer

Drømmefall ser lovende ut, og ligger an til å bli en variert og spennende spillopplevelse. Men det er likevel den første offentlige fremvisningen av det kommende online-rollespillet Age of Conan: Hyborian Adventures som virkelig er trekkplasteret på Funcoms messe-stand.

Age of Conan er et kamporientert nettspill satt til Hyboria, fantasiverdenen skapt av Conan-forfatter Robert E. Howard.

Realistisk grafikk

Spillet er langt fra ferdig, men den tidlige utgaven vi har fått se gir en god forsmak på den visuelle stilen vi kan vente oss.

– Vi har valgt å gå for en ekstremt detaljert, naturtro grafikk, sier spillets regissør og ildsjel Gaute Godager. – I Age of Conan vil du garantert ikke se spillfigurer som springer rundt i rosa strømpebukser.

Gaute Godager - Conan
Conan-regissør Gaute Godager og resten av Funcom-teamet har satt seg som mål å gjenskape Robert E. Howards barbariske univers på dataskjermen.

Solospilling i starten

Kanskje mest spennende er likevel alt det vi foreløpig ikke har sett, som gjør at Age of Conan vil skille seg vesentlig fra andre store online-rollespill.

Måten spillet er bygd opp på, for eksempel, er ganske spesiell. I stedet for å kaste spilleren hodestups inn i en online-verden der tusenvis av andre påloggete spillere løper rundt omkring og fekter med våpnene sine, som i World of Warcraft, har Funcom valgt å gjøre Age of Conan til en slags hybrid mellom et MMORPG (Massively Online Multiplayer Role-Playing Game) og et mer tradisjonelt eventyrspill.

Før du treffer andre påloggete spillere i det hele tatt, må du nemlig først spille deg gjennom en lang historie på egen hånd. Muligens vil du etter hvert møte et par andre omreisende barbarer på et vertshus her og der, men først når figuren din har nådd nivå 20 kan du reise fra øya du starter på inn til fastlandet der de andre nettspillerne er.

Funcom lover at denne første biten av spillet vil være minst like langt som et fullverdig solo-rollespill som Fable, og fungere både som en engasjerende frittstående opplevelse samtidig som det gir en solid introduksjon og opplæring i det avanserte og mangfoldige kampsystemet i Age of Conan.


Se videoklipp fra Age of Conan

(filmet fra messegulvet)

Den endelige betalingsmodellen for spillet er ikke fastsatt, men det vil ikke være snakk om noen løpende månedsavgift før du har nådd level 20 og har kommet til multiplayer-biten av spillet.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ferdig neste år

Hvis alt går etter planen, lanseres Age of Conan: Hyborian Adventures for PC i første halvdel av 2006.

Tolker vi Funcom rett, er det heller ikke usannsynlig at barbariet dukker opp på Xbox 360.