Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Toshiba må gi seg

Direktør Kunio Nakamura i Panasonics eierselskap Matsushita mener at Toshiba må gi seg i krigen mellom Blu-ray og HD-DVD.

Sony Blu-ray
– Matsushita og Sony har ikke endret standpunkt. Vi venter på Toshibas avgjørelse, sier Nakamura til nyhetsbyrået Reuters.

Harde fronter

Det har dannet seg to klare fronter i kampen om hvilket format som skal avløse DVD i framtida. På den ene siden står blant andre Sony, Panasonic, Philips, Hitachi, JVC, LG, Mitsubishi, Pioneer, Samsung, Sharp og Zenith. På den andre – med det alternative formatet HD-DVD – står Toshiba, NEC, Sharp og Sanyo, i tillegg til en rekke mindre betydelige selskaper.

Hadde det ikke vært for at Hollywood med Universal og Warner i spissen har valgt HD-DVD som sitt foretrukne format for filmdistribusjon til forbruker i framtida, ville det ikke vært tvil om at Blu-ray er den sterkeste.

I stampe

Mesteparten av IT-industrien, med HP og Apple i spissen, har også valgt Blu-ray. Mens Microsoft har ett bein i hver leir.

Sony lanserte i helga PS3 – med Blu-ray spiller innebygd. Også markedslederen innen dataspill – Electronic Arts – er med i Blu-ray leiren.

Toshiba og Sony har snakket om å lage ett felles format, men Toshiba mistenker åpenbart at de vil bli tvunget til å gi opp HD-DVD både som teknologi og varemerke.

Nå står samtalene i stampe, og det har utviklet seg et klassisk «standoff» der begge partene venter på den andres neste trekk.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare