Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony forsvarer PSP-utsettelse

Sony PSP skal som kjent lanseres i Europa først i september, lenge etter det man først trodde. Nå forsvarer Sony utsettelsen.

AtomFilms
1. september kommer Sony til å lansere den håndholdte spillkonsollen PSP i Europa, mange måneder etter både Japan og USA. Phil Harrison fra Sony Europe hevder avgjørelsen ble tatt for å sikre nok enheter i butikken ved lansering.

19 spill i Europa

Samtidig med at Sony forsvarte denne utsettelsen kunne de også komme med detaljer rundt lanseringen. Det vil blant annet være 19 titler tilgengelig når PSP kommer for salg i september. I tillegg ventes det omtrent tolv titler til i løpet av året, deriblant Grand Theft Auto: Liberty City Stories.

19 er tydeligvis et nøkkeltall for Sony, for ved Europa-lanseringen vil det også være tilgjengelig 19 filmer til PSP. Fremover vil selskapet også slippe PSP-versjoner av sine filmer samtidig med DVD-lanseringen.

Prisen på PlayStation Portable vil ligge på 249 euro på kontinenteet og 179 pund i Storbritannia, noe som tilsvarer en pris på omtrent 2 100 kroner. Vi får håpe og renge med at dette betyr at den havner under 2 500 kroner her til lands.

Kilde: BBC News

Stikkord: handheld, spilltester